لوگو دکتر حامد بصیرزاده
Rating is disabled

کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی

کاشت ایمپلنت امروزه به عنوان جایگزینی برای دندان های از دست رفته، طرفداران بسیاری دارد. این روش در بین بیماران دیابتی نیز طرفداران بسیاری دارد، چرا که افراد دیابتی همواره نگران سلامتی دهان و دندان خود هستند و  در صورت از دست دادن دندان ها، بسیار سخت می توان جایگزینی برای آن ها پیدا کرد. برخی از افراد فکر می کنند که کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی قابل انجام نیست.  

در این مقاله به بررسی امکان کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی خواهیم پرداخت. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید. 

ارتباط دیابت و ایمپلنت 

ایمپلنت ها برای کاشت نیاز به دو رکن اساسی یعنی استخوان مناسب در فک و همینطور سلامت لثه ها می باشند. اما افراد دیابتی به طور معمول با مشکلاتی از قبیل تاخیر در ترمیم زخم ها، بروز عفونت و بیماری های لثه روبه رو هستند و از آن جایی که ماندگاری ایمپلنت دندان نیازمند سلامت استخوان و لثه می باشد مکن است که علائم بیماران دیابتی ماندگاری و بقای ایمپلنت ها را به خطر بیاندازند. 

اما عدم وجود دندان نیز مشکلاتی را از لحاظ تغذیه و خوراک برای افراد ایجاد خواهد کرد و همین امر ممکن است دیابت شیرین در بدن را افزایش دهد. و ایمپلنت دندانی خوردن غذاهای مورد نیاز را برای افراد راحت تر خواهد کرد. 

عوامل تاثیرگذار دیابت در ایمپلنت دندان 

  • طولانی تر شدن زمان بهبودی زخم 
  • عفونت لثه در اطراف محل ایمپلنت 
  • تحت تاثیر قرار دادن روند استخوان سازی در اطراف پایه ایمپلنت 
  • خشکی دهان که منجر به بیماری لثه و پوسیدگی دندان می شود و در موفقیت ایمپلنت تاثیر خواهد گذاشت.

آیا می توان ایمپلنت را برای افراد دیابتی انجام داد؟ 

استفاده از ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب نمی باشد و انجام آن محدودیت هایی دارد و قبل از انجام آن باید شرایط بدنی افراد بررسی شود و موفقیت آمیز بودن آن تعیین شود. این روش برای افراد دیابتی در صورتی که دیابت خود را به خوبی تحت نظر پزشک متخصص کنترل کرده باشند، قابل انجام خواهد بود و درصد موفقیت آن با بیماران سالم برابر است. 

استفاده از ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب نمی باشد و انجام آن محدودیت هایی دارد و قبل از انجام آن باید شرایط بدنی افراد بررسی شود و موفقیت آمیز بودن آن تعیین شود. این روش برای افراد دیابتی در صورتی که دیابت خود را به خوبی تحت نظر پزشک متخصص کنترل کرده باشند، قابل انجام خواهد بود و درصد موفقیت آن با بیماران سالم برابر است. 

اما در صورتی که دیابت کنترل نشده باشد مدت زمان بهبودی در این افراد طولانی تر بوده و بیشتر در معرض ابتلا به عفونت بعد از کاشت ایمپلنت و همینطور خطر شکستن ایمپلنت خواهند بود. 

در واقع منع انجام این روس برای افراد دیابتی که قند آن ها کنترل نشده است و قادر به رعایت بهداشت دندان و دهان خود نبوده و دارای پوسیدگی و عفونت لثه هستند، وجود خواهد داشت. چرا که در صورت تحت کنترل نبودن قند خون بیمار نه تنها این روش موفقیت آمیز نخواهد بود بلکه فرد را دچار عفونت و التهاب های لثه نیز خواهد کرد. 

روش های مناسب کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی 

روش های مختلفی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد اما بهتر است که قبل از انجام این روش به طور کامل با بهترین دکتر ایمپلنت در این باره مشورت کنید.افراد دیابتی اگر بتوانند که بیماری خود را مدیریت کنند و بهداشت دهان و دندان خود را راعایت کرده و هم چنین از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنند، می توانند از دندان های بر پایه ایمپلنت تا پایان عمر استفاده کرده و لذت ببرند. 

در ادامه روش های مختلف کاشت ایمپلنت را در بیماران دیابتی بررسی خواهیم کرد. 

کاشت دندان با روش all one 4 

انجام این روش برای افراد دیابتی که تقریبا همه دندان های خود را از دست داده باشند، و لازم به تعویض تمام دندان های بالا و پایین باشد، مناسب بوده و یک گزینه ایده آل می باشد. در این روش همه دندان ها تنها بر روی چهار عدد پایه ایمپلنت کار گذاشته خواهد شد. و این کار باعث می شود که پشتیبانی از استخوان به حداکثر رسیده و دیگر نیازی به پیوند استخوان نباشد. 

روش مینی ایمپلنت 

این روش برای بیماران دیابتی توصیه نخواهد شد چرا که این روش دائمی نبوده و با گذشت زمان نیاز به تعمیر و تعویض خواهد داشت و تعویض مکرر احتمل خطر ابتلا به عفونت لثه را در افراد دیابتی افزایش خواهد داد. 

ایمپلنت یک روزه 

در این روش در ابتدا دندان را کشیده و خارج کرده و سپس یک پایه ایمپلنت در جای خالی کار گذاشته خواهد شد و از آنجایی که جوش خوردن ایمپلنت زمان میبرد و خطر عفونت وجود دارد، بنابراین این روش برای بیماران دیابتی مناسب نمی باشد. 

استفاده از پل و پروتز 

پل ها یا بریج دندان به صورت موقتی جایگزین خوبی برای پر کردن جای خالی دندان ها به شمار می رود، و همرا با ایمپلنت ها نیز استفاده خواهند شد اما برای بیماران دیابتی باید تنها از بریج ها برای پر کردن جای خالی دندان استفاده کرد. 

اقدامات قبل از کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی 

  • در میان گذاشتن سابقه سلامتی، نوع دیابت و مدت زمانی که مبتلا به دیابت هستند با بهترین دندانپزشک زیبایی 
  • انجام آنتی بیوتیک تراپی قبل از انجام کاشت 
  • تمیز کردن ناحیه دهان و دندان با استفاده از دهان شویه های حاوی کلرهگزیدین قبل از انجام جراحی کاشت 
  • پاکسازی دهان به مدت یک ماه قبل از انجام کاشت با استفاده از سرم های شست و شو 
  • برنامه ریزی مجدد برای تزریق انسولین و قرص ها برای کنترل قند خون با مشورت متخصص دیابت 
  • جلوگیری از ایجاد زخم در دهان به مدت سه ماه قبل از کاشت 
در میان گذاشتن سابقه سلامتی، نوع دیابت و مدت زمانی که مبتلا به دیابت هستند با بهترین دندانپزشک زیبایی 

انجام آنتی بیوتیک تراپی قبل از انجام کاشت 

تمیز کردن ناحیه دهان و دندان با استفاده از دهان شویه های حاوی کلرهگزیدین قبل از انجام جراحی کاشت 

پاکسازی دهان به مدت یک ماه قبل از انجام کاشت با استفاده از سرم های شست و شو 

برنامه ریزی مجدد برای تزریق انسولین و قرص ها برای کنترل قند خون با مشورت متخصص دیابت 

جلوگیری از ایجاد زخم در دهان به مدت سه ماه قبل از کاشت

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت در افراد دیابتی 

مراقبت ها و نکات دستوری قبل و بعد از ایمپلنت ها برای افراد دیابتی یکسان بوده و پس از کاشت باید قند خون خود را کنترل کرده، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کرده، آنتی بیوتیک تراپی را به صورت صحیح انجام دهند و داروهای خود را به موقع مصرف کرده و هم چنین از دهان شویه های مناسب جهت تمیزسازی دندان ها استفاده کنند. این موارد مهم ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی می باشند. 

سخن پایانی 

ما در این مقاله به بررسی کامل انجام این روش کاشت دندان برای افراد دیابتی پرداختیم و دریافتیم که کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به دیابت که قند خون خود را تحت کنترل گرفته اند، موردی نداشته و برای بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند، مشکلات متعددی از جمله عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، عدم بهبود بافت لثه و افزایش بیش از حد قند خون را به دنبال خواهد داشت. 

سوالات متداول 

عکس دکتر

دکتر حامد بصیرزاده

دکتر حامد بصیرزاده ( متخصص دندانپزشکی) هستم. حدود 10 سال مشغول به فعالیت در حوزه دندانپزشکی هستم، که از این 10 سال حدود 3 سال سابقه فعالیت در کشور روسیه سفید را دارم. از سال 1395 نیز مشغول به فعالیت در زمینه درمانی و زیبایی دندانپزشکی هستم. ما در کلینیک خود با تکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از تجهیزات مدرن و نوین آماده ی ارائه ی خدمات در همه زمینه ها اعم از زیبایی و درمانی می باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *