روش ایمپلنت دندان یکی از روشهای ارزشمند در جایگذاری دندان از دست رفته می باشد که سالهاست در حیطهی جراحی دندان شناخته شده میباشد، ایمپلنت دندان دارای یک ریشهی مصنوعی است که تحت عنوان پایه ایمپلنت نیز شناخته میشود، این ریشه به استخوان فک شما اتصال مییابد و سپس تاج دندان به آن متصل میشود. در گذشته مرحله جایگذاری پایه ایمپلنت با استفاده از چاقوی جراحی و برشهای متعدد انجام میشد که منجر به زخم، خونریزی، احتمال عفونت و درد فراوان برای بیمار میشد اما ایمپلنت لیزری یکی از روشهای نوین میباشد که در سالهای گذشته میزان استفاده از این روش در ایمپلنت دندان افزایش یافته است. در ادامه به توضیحاتی راجع به روش ایمپلنت لیزری و مزایا و عوارض آن خواهیم پرداخت.

ایمپلنت چیست؟
در ابتدا توضیح محتصری در مورد ایمپلنت دندان خواهیم داد تا با این روش آشنا شده و سپس به بررسی ایمپلنت لیزری خواهیم پرداخت.
دندانها یکی از اصول سنجش سلامتی هر فردی میباشد، از دست دادن هر دندانی میتواند یکی از عوامل زمینه ساز بیماریهای مختلف باشد. بنابراین زمانی که چارهای جز کشیدن دندان برای شما باقی نمیماند باید هر چه زودتر به فکر جایگزینی آن باشید. از دست دادن دندان علاوه بر زیبایی بر عملکرد بخشهای مختلف بدن از جمله سیستم گوارشی تاثیر نامطلوب دارد. یکی از روش هایی که می توان برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده کرد ایمپلنت دندان می باشد.

این روش مزایای خیلی مهمی دارد که یکی از مزایای آن افزایش اعتماد به نفس و همچنین شبیه بودن آن به دندان های طبیعی می باشد.
روش انجام ایمپلنت لیزری
در این بخش از مقاله به طور کامل به بررسی روش انجام ایمپلنت لیزری خواهیم پرداخت، که شامل اقدامات قبل و نحوه انجام آن می باشد.
آمادگیهای پیش از جراحی
- تهیه سیتی اسکن از ناحیهی فک
- اگر دارای بیماری مزمنی هستید حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف مینمائید پیش از جراحی به دندانپزشک اطلاع دهید.
نحوه انجام ایمپلنت لیزری
پس از بیحسی موضعی، ابتدا در محل دندان از دست رفته با استفاده از پرتو لیزر برشی انجام میشود، برشی که توسط پرتو لیزر ایجاد میشود، هیچ گونه خونریزی نخواهد داشت. بنابراین جراحی بسیار سریعتر و آسانتر پیش میرود، با کمک لیزر، بستر مناسب جهت کاشت پایه ایمپلنت آماده میشود، سپس پایه ایمپلنت در داخل استخوان قرار میگیرد (این پایه در واقع یک پیچ از جنس تیتانیوم می باشد)، در انتها یک بخیه روی لثه اعمال میشود تا پایه ایمپلنت به استخوان فک اتصال پیدا نماید.

با توجه به ویژگیهای فردی ممکن است بین 3 تا 6 ماه زمان لازم باشد تا پایه ایمپلنت به استخوان اتصال پیدا نماید، پس از این مدت مرحله دوم ایمپلنت و جراحی آغاز میشود.
در مرحله دوم (پس از ادغام پایه ایمپلنت و استخوان) تاج دندان روی ریشهی مصنوعی (پایه ایمپلنت) قرار خواهد گرفت. در این مرحله بافت لثه باید دوباره شکافته شود تا تاج دندان روی آن قرار بگیرد، طی این جراحی نیز بدون استفاده از چاقو، لثه شکافته میشود و تاج دندان روی پایهی ایمپلنت نصب میشود.
هر کدام از جراحیهای مرحله 1 و 2 با استفاده از لیزر حدود 15 تا 30 دقیقه زمان نیاز دارد که نسبت به روشهایی که با استفاده از چاقوی جراحی انجام میشود بسیار کمتر میباشد.
مزایای روش ایمپلنت لیزری
ایمپلنت لیزری مزایای بسیاری نسبت به روش ایمپلنت قدیمی دارد. برخی از این مزایا عبارت است از:
- در این روش از چاقوی جراحی استفاده نمیشود، بنابراین برشی روی لثه ایجاد نخواهد شد و هیچ گونه خونریزی نخواهید داشت.
- دورهی بهبودی پس از ایمپلنت لیزری بسیار سریعتر از روشهای قدیمی میباشد.
- کاهش زمان جراحی: بر اساس تجربیات مختلف دندانپزشکان اعلام کردهاند که زمان جراحی با لیزر برای ایمپلنت دندان 30 تا 40 درصد کمتر از جراحی به روش کلاسیک میباشد.
- جایگذاری دندان با ایمپلنت لیزری ساده تر از روشهایی است که در گذشته استفاده میشد.
- زیبایی بیشتر به دلیل عدم آسیب به بافتهای نرم و باقی ماندن بافت اسکار
- پرتو لیزر خاصیت ضد باکتریایی دارد بنابرای میزان عفونت پس از جراحی بسیار کاهش مییابد.
- افزایش دقت در حین جراحی: کنترل پرتوهای لیزر در مقایسه با چاقوی جراحی راحتتر میباشد بنابراین دقت جراحی افزایش یافته و میزان خطا حین جراحی به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
- آرامش بیمار حین جراحی: متههایی که در جراحیهای معمولی ایمپلنت استفاده میشود صداهایی ایجاد میکنند که منجر به اضطراب بیمار میشود اما پرتوهای لیزر هیچ گونه صدایی ندارند، بنابراین در تمام مراحل جراحی بیمار آرامش روحی خواهد داشت.
با توجه به مواردی که بیان شد میتوان گفت ایمپلنت لیزری هیچ کدام از عوارض ایمپلنت دندان که در گذشته شاهد آن بودیم مانند خونریزی، عفونت و سایر موارد را در پی نخواهد داشت.
عوارض ایمپلنت لیزری
بر اساس تحقیقات بسیاری که با رواج استفاده از لیزر در حیطههای مختلف پزشکی حاصل شده است محققان به این نتیجه رسیدهاند که امواج لیزر هیچ گونه آسیبی به بدن وارد نمیکنند اما مانند هر مداخلهی پزشکی ممکن است عوارضی را پس از جراحی ایمپلنت لیزری داشته باشید، به عنوان مثال تا 3 روز ممکن است کمی تورم داشته باشید که میزان آن بسیار کم بوده و به سرعت برطرف میشود.
با اینکه روش ایمپلنت لیزری یک روش موثر و بدون عارضه میباشد اما برای تمام افراد مناسب نمیباشد، بنابراین پیش از تصمیم جهت ایمپلنت لیزری ابتدا باید تحت معاینه و مشاوره جراح بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران قرار بگیرید و در صورتی که کاندید مناسبی جهت این جراحی بودید میتوانید برای جراحی اقدام نمائید.
سخن پایانی
ایمپلنت لیزری یکی از روش های نوین در انجام و کاشت ایمپلنت می باشد که مزایای بسیار زیادی را نسبت به ایمپلنت در بر دارد که به طور کامل در مورد نحوه انجام آن و همینطور مزایای ایمپلنت لیزری در این مقاله صحبت کرده ایم. تنهای باید توجه داشته باشید که برای انجام این روش باید به دندانپزشک با تجربه و بامهارتی مراجعه کنید که سابقه ی بالایی در انجام این روش دارد.
دکتر حامد بصیرزاده با سال ها سابقه در این زمینه انتخاب مناسبی برای انجام ایمپلنت لیزری می باشند، برای دریافت مشاوره از دکتر حامد بصیرزاده به قسمت تماس با ما سایت مراجعه کنید.