یکی از بهترین و موثرترین روش های کاشت دندان و جایگزین مناسب برای دندان های از دست رفته، ایمپلنت ها می باشند که علاوه بر مزایای زیادی که دارد مانند روش های دیگر دارای عوارضی نیز می باشد. یکی از این عارضه ها که امکان رخ دادن آن بسیار نادر می باشد، حساسیت به ایمپلنت دندان می باشد که این امر به طور معمول به به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آن ها حساسیت برخی از افراد به جنس تیتانیوم ایمپلنت ها می باشد.
در این مقاله به طور کامل حساسیت بعد از ایمپلنت دندان را بررسی خواهیم کرد. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
علت ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت دندان
دندان های طبیعی در اثر تحریک اعصاب دندان ها توسط یک عامل خارجی از خود حساسیت نشان می دهند و منجر به ایجاد درد و ناراحتی خواهند شد، که از عواملی که منجر به این ایجاد حساسیت می شود می توان به نوشیدن آب سرد، خوردن غذاهای سرد و یا گرم، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و مصرف شیرینی جات و همینطور قرار گرفتن در معرض هوای سرد اشاره کرد، اما برای بیشتر افراد این سوال پیش می آید که ایمپلنت دندان که اعصابی ندارند پس چطور حساسیت پس از ایمپلنت رخ می دهد؟
در جواب این سوال باید گفت که تشخیص علت بروز این حساسیت کار راحتی نبوده و باید علاوه ب رایمپلنت ها بافت های کناری آن ها نیز بررسی شوند چرا که در برخی از موارد به ظاهر درد در ایمپلنت ها می باشد اما مشکل ممکن است در بافت های کناری آن، لثه ها، دندان های کناری و فک ریشه باشد عوامل مختلفی نظیر عفونت، پوسیدگی، فشردگی و آسیب به عصب در ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت موثر می باشند. که در ادامه مقاله عوامل موثر را بررسی خواهیم کرد.
عوامل موثر در ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت
عوامل و فاکتورهای مختلفی در بروز و ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت ها تاثیرگذار هستند که آن ها را با هم بررسی خواهیم کرد.
عفونت
در صورتی که بافت لثه اطراف ناحیه جراحی دچار عفونت شده و هم چنین در معرض یک عامل محرکی قرار بگیرد، درد و تورم را برای افراد ایجاد خواهد کرد.
پوسیدگی دندان و بروز آسیب های دیگر
یکی دیگر از عواملی که در حساسیت بعد از ایمپلنت دندان تاثیرگذار است می توان به پوسیدگی دندان، ترک خوردگی و همینطور ساییده شدن دندان های کناری ایمپلنت ها اشاره کرد. که این امر موجب تحریک لایه های داخلی دندان ها شده و در نهایت منجر به حساسیت خواهد شد.
فشردگی
در صورتی که باقی مانده های غذا در میان ایمپلنت ها و دندان های کناری گیر کرده باشد، موجب ایجاد فشار به هر دوی آن ها شده و منجر به ایجاد درد و ناراحتی خواهد شد که در برخی از موارد ممکن است این فشردگی اگر بیش از حد باشد منجر به شکستگی ایمپلنت دندان نیز شود.
وارد شدن آسیب به عصب یا بافت
در صورتی که جای گذاری ایمپلنت ها توسط بهترین دکتر ایمپلنت دندان انجام نشود و در جای مناسبی قرار نگیرد، ممکن است منجر به وارد شدن آسیب به اعصاب شود همین امر حساسیت هایی را بعد از ایمپلنت ایجاد خواهد کرد. بنابراین باید در انتخاب دندانپزشک دقت کرد.
حساسیت بعد از ایمپلنت ها در اثر آلرژی به تیتانیوم
در صورتی که حساسیت به تیتانیوم بسیار نادر است، اما برخی از افراد ممکن است به این آلیاژ حساسیت داشته باشند که در این صورت افراد دارای علائمی نظیر التهاب، کهیر و خارش پوست، درد و تورم، از دست رفتن استخوان، وجود اگزما در بافت های کناری و … می باشد که در صورت فرسودگی و از بین رفتن ایمپلنت ها ممکن است این آلیاژ وارد بافت های کناری شده و منجر به ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت دندان و همینطور از بین رفتن استخوان شود که برای تشخیص آن باید آزمایشات درون وریدی انجام شود. این افراد می توانند از ایمپلنت دندان با استفاده از راهکارهایی برای رفع این موضوع استفاده کنند. که یکی از این راهکارها استفاده از جنس های دیگر ایمپلنت مانند ایمپلنت های زیرکونیا با تجویز بهترین دندانپزشک زیبایی می باشد.
درمان حساسیت بعد از کاشت ایمپلنت
در صورتی که دچار حساسیت بعد از ایمپلنت دندان شده اید باید برای درمان آن به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید، چرا که در صورت عدم درمان آن، این عارضه وخیم تر شده و ممکن است نیاز به جراحی باشد و یا حتی منجر به پس زدن ایمپلنت شود.
برای درمان این عارضه دندانپزشک ابتدا دندان ها را معاینه کرده و علت آن را تشخیص خواهد داد در صورتی که علت ایجاد حساسیت بعد از ایمپلنت دندان در اثر پوسیدگی و یا باقی ماندن غذا در میان آن ها باشد می توان آن را به سرعت برطرف کرد. که درمان آن رفع پوسیدگی دندان می باشد.
از روش های دیگر درمانی می توان به درمان عفونت لثه و اصلاح ایمپلنت ها نیز اشاره کرد. همه ی این موارد و نجات ایمپلنت بستگی به مراجعه به موقع به کلینیک دندانپزشکی دارد.
در صورتی که به موقع به دندانپزشکی برای رفع این عارضه مراجعه نکنید ممکن است نیاز به تعویض ایمپلنت ها و جایگزین کردن آن باشد.
جلوگیری از بروز حساسیت بعد از ایمپلنت دندان
از عوامل بسیار مهم در پیشگیری از بروز حساسیت پس از ایمپلنت باید به انجام این روش توسط دندانپزشکی خوب و باتجربه و همینطور نحوه انجام این روند و همینطور استفاده از ابزار و تجهیزات استریل و تمیز و انجام این روند در محیطی کاملا بهداشتی برای جلوگیری از التهاب بافت ها نیز اشاره کرد. باید به این نکته توجه داشت که مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و رعایت آن ها نیز در کاهش احتمال بروز حساسیت بعد از ایمپلنت دندان بسیار موثر می باشد.
سخن پایانی
یکی از بهترین روش های کاشت دندان، ایمپلنت ها می باشند که مانند یک دندان طبیعی عمل خواهند کرد بنابراین طرفداران بسیاری در میان بانوان و آقایان دارد. از این رو از اهمیت بالایی نیز برخوردار است و باید توسط دندانپزشکی با تجربه و با مهارت انجام شود و در صورت بروز حساسیت بعد از ایمپلنت دندان باید در اسرع وقت به دندانپزشک و کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرد تا برای درمان آن اقدام شود.
سوالات متداول
در صورتی که افراد به آلیاز تیتانیوم حساسیت داشته باشند، یا باید از کاشت دندان به روش ایمپلنت ها بیخیال شده و یا از ایمپلنت های ازجنس زیرکونیا که از سرامیک ساخته شده اند با تجویز دندان پزشک استفاده کنند .
بله، به دلیل اینکه نحوه نصب این ایمپلنت ها و همینطور تعداد قطعات آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد، در نتیجه هزینه آن ها با یکدیگر نیز متفاوت می باشد. ایمپلنت های با جنس زیرکونیا به دلیل داشتن قطعات بیشتر دارای هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت های تیتانیومی هستند.