یکی از عوارض ایمپلنت که ممکن است برای برخی از افراد رخ دهد، خونریزی بعد از ایمپلنت می باشد، که طبیعی بوده و جای نگرانی نیست، چرا که پس از مدتی برطرف خواهد شد. اما در صورتی که خونریزی بعد از ایمپلنت ادامه داشته و یا سال ها بعد از ایمپلنت رخ دهد باید علل آن بررسی شده و افراد برای درمان آن اقدام کنند. این عارضه، دلایل مختلفی نظیر عفونت و انواع آسیب ها داشته که از مهم ترین آن ها می توان به التهاب بافت نرم اطراف لثه اشاه کرد.

در این مقاله به طور کامل علت خونریزی بعد از ایمپلنت و همینطور نحوه پیشگیری و درمان آن را بررسی خواهیم کرد.
علت خونریزی بعد از ایمپلنت
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم، عارضه خونریزی بعد از ایمپلنت علل های مختلفی داشته که در این بخش از مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
افراد ممکن است پس از انجام ایمپلنت دندان، دچار خونریزی خفیف در ناحیه لثه ها شوند، که طبیعی بوده و باید از تف کردن آن خودداری شود، چرا که احتمال خونریزی بیشتر را در چی خواهد داشت.

یکی از مهم ترین علت های خونریزی بعد از ایمپلنت، التهاب بافت نرم اطراف لثه می باشد، که این امر در صورت بروز دو بیماری موکوسیتیس و پری ایمپلنتیتیس رخ خواهد داد که در ادامه هر کدام از این بیماری ها را بررسی خواهیم کرد.
بیماری موکوسیتیس
در این بیماری تنها التهاب در بافت نرم اطراف ایمپلنت وجود داشته و در بیشتر موارد نیز بدون درد بوده و علائم آن قرمزی، خارش، التهاب و خونریزی می باشد. این بیماری در اثر وجود باکتری، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و همینطور سمنت اضافی در محل قرارگیری تاج دندان بعد از ایمپلنت می باشد.
بیماری پری ایمپلنتیتیس
در این بیماری التهاب در بافت نرم اطراف ایمپلنت همراه با تحلیل لثه رخ خواهد داد، که این بیماری هم در اغلب موارد بدون درد بوده و علائم آن نیز شبیه به بیماری موکوسیتیس شامل خونریزی، قرمزی، خارش و … می باشد.
این بیماری در اثر ژنیتک، ترمیم نامناسب، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، ابتلا به بیماری دیابت، استعمال سیگار و دخانیات و … ایجاد خواهد شد.
نکته : باید به این نکته اشاره کرد که در صورت تشخیص به موقع این بیماری، می توان آن را به راحتی درمان کرده و از پیشروی آن نیز جلوگیری کرد، اما در صورتی که برای درمان به موقع آن ها اقدامی انجام نشود، این عارضه منجر به وارد شدن آسیب بیشتر به بافت نرم و استخوان اطراف ایمپلنت خواهد شد.
زمان مراجعه به دندانپزشک در هنگام خونریزی بعد از ایمپلنت
همانطور که ذکر کردیم در بیشتر مواقع خونریزی بعد از ایمپلنت طبیعی بوده و جای نگرانی نیست، این خونریزی در حدود 48 الی 72 ساعت پس از جراحی ادامه داشته و با قرار دادن گاز استریل به مدت یک ساعت بر روی محل جراحی و فشار دادن آن به آرامی می توان خونریزی را متوقف کرد.
اما این عارضه زمانی خطرناک شده و نیاز به مراجعه به دندانپزشک زیبایی در تهران دارد که پس از گذشت این مدت زمان و و در زمان مسواک زدن خونریزی ادامه داشته وشدت پیدا کرده باشد. که در این هنگام باید علت آن بررسی شود.

علت این عارضه را در بالا توضیح دادیم و همانطور که گفتیم در صورت مراجعه زود هنگام به دندانپزشک برطرف خواهد شد.
هنگامی که علت خونریزی بعد از ایمپلنت، بهداشت ضعیف دهان و دندان باشد می توان آن را با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه آن را برطرف کرد.
درمان خونریزی بعد از ایمپلنت
این عارضه در صورت ادامه دار بودن باید در اسرع وقت تشخیص داده شده و برای درمان آن اقدام شود، چرا که در صورت عدم درمان منجر به شکستن ایمپلنت و یا پس زدن ایمپلنت خواهد شد.
جهت تشخیص علت خونریزی بعد از ایمپلنت، عکس رادیوگرافی از محل کاشت ایمپلنت برای بررسی میزان تحلیل استخوان و همینطور نوع درمان تهیه خواهد شد.
این عارضه در اثر بروز دو بیماری رخ می دهد که برای درمان خونریزی بعد از ایمپلنت باید بیماری ها درمان شوند. در ادامه درمان این دو بیماری را بررسی خواهیم کرد.
درمان موکوسیتیس
در ابتدا برای درمان این بیماری دندانپزشک از دندان های شما عکس اشعه ایکس تهیه کرده و دندان ها را معاینه خواهد کرد، و هم چنین علائم به غیر از خونریزی را نیز مدنظر قرار خواهد داد. برای تشخیص این بیماری دندانپزشک سمنت و چسب روکش باقی مانده را بررسی خواهد کرد. در صورتی که این بیماری در اثر باقی ماندن سیمان اضافی در زیر خط لثه ایجاد شده باشد، آن را خارج خواهد کرد، و در صورتی که مشکل بهداشت دهان و دندان باشد، رعایت بهداشت دهان و دندان شامل نخ دندان، مسواک و دهانشویه توضیه خواهد شد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت منجر به تمیز شدن سطح و اطراف ایمپلنت شده و همین امر از ورود باکتری ها به خط زیر لثه جلوگیری خواهد کرد.
درمان پری ایمپلنتیتیس
برای تشخیص این بیماری دندانپزشک، عمق خط زیر لثه را بررسی خواهد کرد. در صورتی که این بیماری در مرحله شدید خود قرار داشته باشد، از روش جراحی برای رشد توده استخوانی استفاده خواهد شد و اگر این درمان موثر واقع نشود، باید ایمپلنت برداشته شده و پس از بازسازی بافت نرم و استخوان از دست رفته دوباره ایمپلنت بر روی دندان ها قرار داده شود.
روش های پیشگیری از خونریزی بعد از ایمپلنت
می توان برای جلوگیری از خونریزی بعد از ایمپلنت، یک سری نکات را رعایت کرد، که این نکات مراقبتی عبارتند از:
- رعایت رژیم غذایی که برای این مورد باید غذاهای نرم بری جلوگیری از ایجاد زخم و التهاب اطراف لثه مصرف شود.
- رعایت بهداشت دهان و دندان که این مورد شامل مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، استفاده از دهانشویه و … می باشد.
- خودداری از استعمال سیگار و دخانیات چرا که این مورد موجب خارج شدن لخته خونی از محل زخم و همینطور ایجاد عفونت و التهاب در اطراف ایمپلنت خواهد شد.
- استفاده از آنتی بیوتیک که به طور معمول دندانپزشک آنتی بیوتیک ها را برای جلوگیری از عفونت در ناحیه جراحی تجویز کرده و همینطور قرقره آب نمک بعد از هر وعده غذایی نیز توصیه می شود.

سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل در مورد خونریزی بعد از ایمپلنت دندان بحث کردیم، و همینطور ذکر کردیم که این عارضه بعد از کاشت ایمپلنت طبیعی بوده و به زودی برطرف خواهد شد، اما در صورتی که ادامه دار بوده و یا حتی ماه ها و یا سال ها بعد از جراحی افراد دچار خونریزی بعد از ایمپلنت شوند، باید برای درمان آن به دندانپزشک مراجعه کنند که درمان آن شامل درمان دو بیماری موکوسیتیس و پری ایمپلنتیتیس بوده و با درمان آن ها خونریزی بعد از ایمپلنت متوقف خواهد شد.