Rating is disabled

خطرات و عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت ها جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته بوده و منجر به زیبایی بیشتر دندان ها و لبخند افراد خواهد شد اما کنار مزایایی که دارد، عوارضی را نیز در پی خواهد داشت. در صورتی که کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشکی ماهر و با تجربه انجام شود، عوارضی را در پی نداشته و یا با کم ترین خطرات و عوارض افراد این روش را پشت سر خواهند گذاشت. در این مقاله به بررسی عوارض و خطرات این روش پرداخته و همینطور راهکارهایی را برای کاهش عوارض معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با عوارص و خطرات ایمپلنت دندان تا پایان مقاله همراه ما باشید. 

عوارض-و-خطرات-ایمپلنت-دندان

عوارض طبیعی و موقت ایمپلنت 

ایمپلنت دندان نیز به مانند مابقی جراحی ها نیز عوارض طبیعی و موقتی داشته که پس از مدتی و با مرور زمان از بین خواهند رفت. در ادامه به بررسی این عوارض خواهیم پرداخت. 

درد دندان 

یکی از عوارض پس از انجام این جراحی، درد دندان ها بوده که امری طبیعی بوده و شدت آن در هر فردی متفاوت می باشد ولی تمام افراد این درد را تجربه خواهند کرد. 

لق شدن دندان ها 

از عوراض دیگر می توان به لق شدن دندان های کناری دندان ایمپلنت به دلیل وارد شدن فشار به آن ها در طی جراحی اشاره کرد ولی جای نگرانی نیست، چرا که پس از گذشت 21 الی 30 روز به حالت معمولی خود بازخواهند گشت. 

تورم و کبودی 

تورم و کبودی دهان بیماران بعد از کاشت یکی دیگر از عوارض موقتی بوده و اکثر افراد آن را تجربه خواهند کرد که بعد از چند روز از بین می رود. 

خونریزی 

خونریزی بعد از جراحی به دلیل ایجاد برش و حفره در لثه و استخوان برای کاشت پایه ایمپلنت درون استخوان فک امری طبیعی بوده و تا زمانی که لثه خود را ترمیم کند، ممکن است ادامه داشته باشد، و پس از ترمیم بهبود پیدا می کند. 

گزگز و بی حسی 

بی حسی و گزگز لب ها نیز بعد از جراحی امری طبیعی بوده و پس از گذشت چند روز از بین خواهد رفت. 

فشار به لثه ها و دندان ها 

یکی از عوارضی که به طور معمول بعد از انجام روکش ایمپلنت ایجاد می شود، فشار به لثه ها و دندان ها می باشد که در مدت زمانی سریع اثر آن از بین خواهد رفت. 

ایجاد حساسیت و آلرژی 

برخی از افراد به مواد ساخته شده در ایمپلنت که به طور معمول تیتانیوم و فلز می باشد حساسیت داشته و آلرژی آن ها به صورت خارش و سوزن سوزن شدن، از بین رفتن حس چشایی، تحلیل لثه ها و تب خود را نشان خواهد داد. در صورت بروز حساسیت در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. 

عوارض غیرطبیعی ایمپلنت 

این روش کاشت دندان در بیشتر موارد موفقیت آمیز بوده و در صورتی که توسط بهترین متخصص ایمپلنت انجام شود، عوارضی را در پی نخواهد داشت اما در صورتی که توسط دندانپزشکی با مهارت کم انجام شود عوارضی جبران ناپذیر و غیرطبیعی را به همراه خواهد داشت. در ادامه به بررسی این عوارض خواهیم پرداخت. 

این روش کاشت دندان در بیشتر موارد موفقیت آمیز بوده و در صورتی که توسط بهترین متخصص ایمپلنت انجام شود، عوارضی را در پی نخواهد داشت اما در صورتی که توسط دندانپزشکی با مهارت کم انجام شود عوارضی جبران ناپذیر و غیرطبیعی را به همراه خواهد داشت. در ادامه به بررسی این عوارض خواهیم پرداخت. 

عفونت ها 

در برخی از مواقع ممکن است که پس از این جراحی زخم هایی به وجود بیاید که امکان عفونی شدن آن ها نیز می باشد. 

مشکلات سینوسی 

یکی دیگر از عوارض غیرطبیعی این جراحی مشکلات سینوسی بوده که منجر به پاره شدن غشاء سینوس می شود. 

شکستگی پروتز دندان 

یکی دیگر از عوارض شکستگی پروتز دندان ها می باشد که این امر در اثر دندان قروچه رخ خواهد داد. افرادی که عادت به انجام این کار دارند، ممکن است دچار شکستگی ایمپلنت و شل شدن پیچ آن شوند. 

پوسیدگی دندان ها 

در صورتی که روکش پروتز به خوبی تراشیده نشده باشند و هم سطح با دندان های کناری نباشند، پوسیدگی دندان های مجاور رخ خواهد داد، به مرور زمان با گیر کردن غذا در بین آن ها، دندان های کناری دچار پوسیدگی شدید خواهند شد. 

حرکت ایمپلنت 

در صورتی که دندانپزشک از پروتز فوری بر روی ایمپلنت شما استفاده کرده باشد، ممکن است جابه جایی ایمپلنت رخ بدهد که برای افراد بسیار آزاردهنده خواهد بود و به دندان های طبیعی آن ها نیز فشار وارد خواهد کرد. 

پیشگیری از عوارض ایمپلنت دندان 

  • رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان 
  • مراجعه به متخصص ایمپلنت در زمان های تعیین شده 
  • پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات 
  • افزایش مصرف کلسیم برای سلامت بیشتر استخوان ها 
  • رعایت بهداشت دهان و دندان 
  • استفاده از محافظ های مخصوص دندان قروچه 
  • رعایت رژیم غذایی مناسب 
  • انجام کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک متخصص 
  • استفاده از بهترین و با کیفیت ترین نوع ایمپلنت 
  • پرهیز از مصرف غذاهای دا و سفت به مدت سه روز پس از کاشت 
پیشگیری-از-عوارض-ایمپلنت

عوامل موثر در ایجاد مشکل در ایمپلنت 

عواملی در بروز مشکلات و عوارض ایمپلنت دندان تاثیرگذار هستند که در ادامه این موارد را معرفی خواهیم کرد. 

  • برطرف نکردن مشکلات و بیماری های لثه قبل از کاشت 
  • استعمال سیگار و دخانیات 
  • دندان قروچه 
  • ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت 
  • عدم استفاده از برند و جنس خوب ایمپلنت 

معایب کاشت ایمپلنت دندان 

طولانی بودن دوره درمان 

نیاز به پیوند استخوان 

نیاز به عمل لیفت سینوس 

هزینه بالا 

نیاز به جراحی 

سخن پایانی 

همانطور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم، عوارض ایمپلنت دندان در صورت انجام آن توسط دندانپزشکی بی تجربه رخ خواهند داد، و تمام عوارضی که معرفی کردیم قابل درمان می باشند تنها باید برای درمان آن ها به بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران مراجعه کنید تا با تجربه و مهارت بالای خود این عوارض را درمان کند. 

سوالات متداول 

عکس دکتر

دکتر حامد بصیرزاده

دکتر حامد بصیرزاده ( متخصص دندانپزشکی) هستم. حدود 10 سال مشغول به فعالیت در حوزه دندانپزشکی هستم، که از این 10 سال حدود 3 سال سابقه فعالیت در کشور روسیه سفید را دارم. از سال 1395 نیز مشغول به فعالیت در زمینه درمانی و زیبایی دندانپزشکی هستم. ما در کلینیک خود با تکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از تجهیزات مدرن و نوین آماده ی ارائه ی خدمات در همه زمینه ها اعم از زیبایی و درمانی می باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *