این روش از کاشت دندان برای جایگزینی دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد. و روشی بی خطر و بدون درد می باشد. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که برای افزایش طول عمر ایمپلنت باید مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به درستی رعایت شود. افراد باید به طور منظم برای مراقبت از لثه ها و همینطور استخوان اطراف نکات مراقبتی را رعایت کرده تا از وارد شدن آسیب به ایمپلنت ها جلوگیری شود و مدت زمان طولانی بتوان از وجود آن ها بهره برد.

در این مقاله به بررسی نکاتی برای مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.
ایمپلنت دندان چیست؟
در صورتی که افراد تعدادی از دندان های خود را به دلایل مختلف مانند پوسیدگی دندان و … از دست داده باشند، می توانند از این روش به عنوان جایگزینی برای از دندان های از دست رفته خود استفاده کنند. ایمپلنت دندان در واقع به شکل پیچی از جنس تیتانیوم بوده که در داخل ریشه دندان از دست رفته قرار گرفته و در داخل استخوان فک کاشته خواهد شد. این روش دائمی بوده و هم می توان برای دندان های بالا و هم برای دندان های پایین استفاده شود.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در کوتاه مدت
پس از جراحی این روش در روزهای ابتدایی نیاز به رعایت یک سری مراقبت ها از ایمپلنت دندان می باشد که این کار برای بهبود سریع تر و ترمیم دندان جراحی شده انجام می شود. در ادامه این نکات را بررسی خواهیم کرد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در 48 ساعت اول
پس از کاشت دندان و انجام این جراحی، 48 ساعت اول از اهمیت بالایی برخوردار بوده که باید در این مدت زمانی توصیه های بهترین دندانپزشک به خوبی رعایت شود.

موارد توصیه شده توسط بهترین دکتر ایمپلنت در 48 ساعت ابتدایی عبارتند از:
- خودداری از جابه جایی گاز پانسمان در دهان
- نگه داشتن گاز پانسمان در دهان تا یک ساعت پس از جراحی برای جلوگیری از تشدید خونریزی
- خودداری از تحریک ناحیه پانسمان شده با دست و زبان
- خودداری از شستن دهان در 8 ساعت ابتدایی
- استراحت کرده و سر خود را کمی بالاتر از سطح قلبتان قرار دهید.
- خودداری از انجام فعالیت های ورزشی سنگین
- تغییر وضعیت به آرامی از سمتی به سمت دیگر
- استفاده از کیسه یخ برای کاهش درد و تورم
- استفاده از مسواک نرم در اولین شب پس از جراحی
- غرغره آب نمک روزی 3 الی 4 بار پس از گذشت 24 ساعت برای کاهش درد و تورم
- پرهیز از نوشیدن مایعات داغ پس از گذشت 24 ساعت
- پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار
- شستن دهان پس از هر وعده غذایی
- خودداری از مصرف سیگار و مشروبات الکلی
- استفاده از دهانشویه برای رفع بوی بد دهان و کاهش عفونت
مراقبت های 3 الی 4 روز پس از ایمپلنت دندان
- پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار، نوشابه، الکل و سیگار
- در صورت داشتن تب و عفونت و ادامه دار بودن آن بیش از دو روز سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- در صورت نشان دادن واکنش به داروهای مصرفی بلافاصله دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید.
- استفاده از کمپرس گرم برای کاهش تورم و قرمزی روی صورت
- رعایت بهداشت دهان و دندان
بیشتر بخوانید: کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان پس از گذشت یک هفته
پس از گذشت یک هفته از کاشت دندان به این روش باید مراقبت های معمولی مانند استفاده از دهان شویه مخصوص و دهان شویه ضدعفونی کننده مانند دهان شویه کلرهگزیدین برای بهبود زخم جراحی در دهان، مصرف مواد غذایی نرم و مرتب مسواک زدن دندان ها را رعایت کرد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت در بلند مدت
برای افزایش طول عمر و ماندگاری ایمپلنت ها در بلند مدت پس از بهبودی کامل باید مواردی از قبیل مسواک زدن دندان ها به طور مرتب، استفاده از نخ دندان، استفاده از دهان شویه برای حفظ سلامت لثه ها، شستشوی دهان با آب نمک، مراجعه به دندانپزشکی برای کنترل و معاینه هر چند وقت یکبار رعایت شود.

رژیم غذایی و مواد غذایی مصرفی پس از کاشت ایمپلنت
در 24 ساعت اولیه پس از جراحی بهترین دندانپزشک زیبایی توصیه می کند که غذاهای نرم استفاده شود، البته به این نکته توجه داشته باشید که این رژیم را در حدود 3 الی 4 ماه نیز باید رعایت کنید. مواد غذایی مناسب برای مصرف در این مدت شامل پنیر، شیر، ژله، پاستا، آبمیوه، ماست، شیک ها، پودینگ، تخم مرغ، اسپاگتی، ماهی آبپز، کمپوت میوه، انواع کیک ها، بستنی میوه ای، مرغ کباب شده نرم، مایعات خنک فراوان، سوسیس پخته شده، لوبیای پخته شده و برنج و ماکارونی کاملا پخته شده می باشد.
در این مدت زمانی باید از مصرف مواد غذایی مانند آجیل، چیپس، کلوچه، آب نبات، پاپ کورن، غذاهای سفت، گوجه فرنگی، نوشابه های گازدار، نوشیدنی های الکلی، نوشیدنی های بسیار داغ و همینطور خوراکی های داغ یا سرد و تند پرهیز کنید.

عوارض عدم رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
در صورتی که نکات مراقبتی و بهداشت دهان و دندان برای مراقبت از ایملپلنت ها به خوبی رعایت نشود و در انجام آن ها سهل انگاری شود، عوارضی از جمله التهاب و خونریزی را به دنبال دارد که در صورت عدم درمان آن در مراحل اولیه منجر به عفونت و حتی از بین رفتن ایمپلنت دندان خواهد شد.
نتیجه گیری
بسیاری از افراد پس از کاشت دندان به این روش نگران نحوه مراقبت و بهداشت آن ها بوده و برای ماندگاری آن ها در تلاش هستند، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان ساده بوده و افراد می توانند مانند دندان های طبیعی خود با رعایت نکاتی از آن ها محافظت کنند. هدف از ارائه این مقاله آشنایی شما با مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و رفع نگرانی شما از این بابت بود، امیدواریم که مفید واقع شده باشد.
سوالات متداول
به طور معمول تا دو روز پس از کاشت باید از مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک مصرف شود و در صورت افزایش شدت درد دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید.
به طور معمول درد و ورم ناشی از جراحی تا 72 ساعت پس از آن وجود داشته و بعد از گذشت این مدت زمانی کاهش پیدا خواهد کرد. البته زمان کاهش درد و ورم با توجه به میزان جراحی و شرایط فردی بیمار در افراد مختلف متغیر می باشد.
در صورتی که بعد از جراحی بر روی صورت خود بخوابید در خونرسانی اختلال ایجاد خواهید کرد، بنابراین در سه شب اول پس از جراحی باید در هنگام خواب دو بالش در دو طرف صورت خود قرار داده و بر روی صورت خود نخوابید.