یکی از روش های کاشت دندان و بهترین روش برای جایگزین دندان های از دست رفته، ایمپلنت می باشد؛ اما هزینه آن یکی از دغدغه های افراد برای انجام آن می باشد و درصدد اطلاع از هزینه ی آن قبل از انجام جراحی می باشند تا بتوانند تصمیم درستی برای انجام آن بگیرند. باید به این نکته اشاره کرد که هزینه این روش به نسبت روش های دیگر مقداری بالاتر می باشد و هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. پس برای رسیدن به پاسخ سوال خود تا پایان مقاله همراه ما باشید.
عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان
هزینه ایمپلنت دندان با توجه به عوامل مختلف و همینطور در افراد مختلف، متغیر بوده و متفاوت می باشد. از جمله عواملی که بر هزینه ایمپلنت دندان تاثیر دارد می توان به محل کلینیک دندانپزشکی، تعداد ایمپلنت و ناحیه مورد نظر برای کاشت اشاره کرد که در ادامه مقاله به بررسی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه این روش خواهیم پرداخت.
تعداد ایمپلنت
از عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی هزینه ایمپلنت باید به تعداد ایمپلنت مورد نیاز اشاره کرد، هر چه تعداد بیشتر باشد مسلما هزینه بیشتر خواهد شد. ایمپلنت ها با توجه به تعداد به انواع مختلفی نظیر ایمپلنت تک دندان که در آن تنها یک دندان به کاشت نیاز دارد، بریج بر پایه ایمپلنت که سه ایمپلنت بر روی یک پایه بریج قرار خواهد گرفت، ایمپلنت ALL ON 4 که تمام دندان ها بر روی 4 ایمپلنت قرار خواهد گرفت و ایمپلنت اوردنچر که دندان های یک فک بر روی 6 یا 8 واحد ایمپلنت قرار می گیرند، دسته بندی خواهد شد.
نوع و برند ایمپلنت
ایمپلنت ها دارای برندها و انواع مختلفی می باشد که هزینه ی آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد و بهترین دکتر ایمپلنت با توجه به بودجه مالی و شرایط بیمار بهترین و مناسب ترین آن ها را انتخاب کرد.
نحوه کاشت ایمپلنت
برای کاشت ایمپلنت ها سه روش مختلف نظیر کاشت ایمپلنت فوری که در شرایط خاص از آن استفاده می شود، کاشت ایمپلنت دیجیتال یک روزه که از اسکنر و پرینتر سه بعدی برای نصب پایه و تاج دندان در یک جلسه استفاده می شود و کاشت ایمپلنت استاندارد که در سه مرحله کشیدن دندان، قرار دادن پایه ایمپلنت و نصب تاج دندان انجام می شود، وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای هزینه های متفاوتی می باشند.
محل کلینیک دندانپزشکی
از دیگر عوامل تاثیرگذار در هزینه ایمپلنت دندان، می توان به موقعیت مکانی کلینیک دندانپزشکی اشاره کرد، که به طور معمول هزینه ایمپلنت در کلینیک های دندانپزشکی واقع در نواحی بالاشهر و کلان شهرها بالاتر می باشد چرا که از تجهیزات بیشتر و دندانپزشک های با تجربه و مهارت بالاتر برخوردار هستند.
مواد استفاده شده در ایمپلنت
به طور معمول ریشه ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم و روکش آن از جنس سرامیک می باشد، که اگر فردی به تیتانیوم حساسیت داشته باشد باید از سرامیک در ساخت آن ها استفاده شود که هزینه آن بالاتر می باشد.
سلامت دهان
در صورتی که افراد دارای بیماری های لثه، عفونت فک و آبسه باشند باید قبل از انجام ایمپلنت ابتدا این مشکلات را رفع کنند چرا که عفونت ها منجر به شکسته شدن ایمپلنت ها خواهد شد و به همین دلیل هزینه آن ها افزایش پیدا خواهد کرد.
درمان ها و هزینه های جانبی
در برخی از موارد افراد دارای مشکلاتی در دهان و دندان خود می باشند که باید قبل از انجام ایمپلنت این مشکلات رفع شده و نیاز به درمان های جانبی می باشد که مسلما منجر به بالا رفتن هزینه ایمپلنت دندان خواهد شد. مواردی قبیل کشیدن دندان در صورت افتادن دندان و ماندن ریشه دندان در استخوان فک، پیوند استخوان به دلیل نداشتن تراکم کافی استخوان، پیوند لثه برای رفع مشکلات و بیماری های لثه و بلیچینگ برای سفید کردن دندان ها جزو درمان های جانبی به شمار می رود.
تاج دندان
یکی دیگر از عوامل مهم در هزینه ایمپلنت، تاج دندان ها می باشد که دارای دو نوع چسبی و پیچی بوده و از لحاظ هزینه با یکدیگر متفاوت می باشد البته هزینه آن ها به یکدیگر نزدیک است. به طور معمول دندانپزشکان از تاج دندان پیچی که تعویض راحت تری داشته و پاکسازی آن ها نیز راحت تر است استفاده می کنند. اما تاج دندان چسبی مقرون به صرفه تر هستند.
هزینه ایمپلنت دندان با لیزر
انجام این روش با لیزر از هزینه بالاتری برخوردار است، چرا که خود دستگاه لیزر و نگه داری از آن و هم چنین مواد مصرفی بالای آن موجب گران تر شدن آن خواهد شد. البته باید به این نکته اشاره کرد که مزیت های این روش زیاد بوده و نسبت به مزیت هایش، قیمت مقرون به صرفه و مناسبی دارد و ارزش پرداخت این هزینه را خواهد داشت.
هزینه ایمپلنت دندان های جلو
هزینه ایمپلنت دندان های جلو به عوامل مختلفی نظیر کشور ساخت، برند ایمپلنت، نوع و متریال ایمپلنت و هم چنین روش و مدت زمان کاشت و دستمزد متخصص ایمپلنت بستگی دارد. هم چنین تعداد دندان های مورد نظر برای ایمپلنت موجب متغیر شدن هزینه نهایی خواهد شد.
علت گران بودن هزینه ایمپلنت دندان
دلایل مختلفی موجب بالا رفتن و گران تر شدن هزینه ایمپلنت دندان خواهد شد که این دلایل عبارتند از:
- این روش کاشت دندان کاملا تخصصی بوده و باید با کمک تکنولوژی های پیشرفته و با استفاده از مهارت های زیاد انجام شود.
- طول عمر ایمپلنت دندان بالا بوده و ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد.
- فرایند انجام آن پیچیده بوده و دشوار می باشد.
- طراحی و ساخت آن دشوار بوده و تنها شرکت های معتبر به ساخت آن خواهند پرداخت.
- مواد مورد استفاده در هر یک از قسمت های ایمپلنت با کمک تکنولوژی خاصی ساخته خواهند شد.
آیا بیمه هزینه ایمپلنت را پرداخت خواهد کرد؟
این روش علاوه بر یک روش زیبایی، جنبه درمانی نیز داشته و به موجب همین امر بیشتر بیمه های درمانی و تکمیلی تعرفه هایی را برای پرداخت هزینه آن به بیمه شدگان ارائه خواهند داد. قبل از انجام ایمپلنت با شرکت بیمه خود هماهنگ شده و از پرداخت هزینه از سمت آن ها مطمئن شوید.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله ذکر کردیم این روش به دلیل استفاده از مواد با کیفیت در ساخت ایمپلنت و همینطور طول عمر بالا از هزینه ی بالایی برخوردار است اما به دلیل اینکه بهترین روش کاشت برای جایگزین دندان های از دست رفته محسوب می شود ارزش آن را خواهد داشت. تنها باید به این نکته توجه داشت که به دلیل اینکه این روش از حساسیت بالایی برخوردار است و باید توسط متخصص ایمپلنت انجام شود باید به بهترین دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید.