بسیاری از افراد ممکن است به دلایلی چون پوسیدگی، عفونت و… دندان خود را از دست بدهند و به فکر راهی باشند که بتوان به جای دندان از دست رفته، دندان دیگری قرار داد. یکی از روش هایی که ممکن است با آن آشنا باشید کاشت ایمپلنت است. ایمپلنت می تواند جای دندان از دست رفته شما را بگیرد. اما برخی مواقع انجام عملیات کاشت ایمپلنت چندان راحت نیست و پیوند استخوان برای ایمپلنت ضروری است.
ممکن است زمانی برسد که استخوان به دلیل نداشتن حجم کافی و یا قدرت و استحکام لازم نتواند به خوبی از ایمپلنت پشتیبانی کند. روش پیوند استخوان برای ایمپلنت به استخوان کمک خواهد کرد تا مقاومت و استحکام بیشتری کسب کند. از آنجایی که با استفاده از روش پیوند، به استخوان افزوده می شود، ایمپلنت بهتر پشتیبانی شده و پایه محکمی خواهد داشت. لازم به ذکر است برای آنکه بتوان عملیات ایمپلنت را اجرا کرد لازم است مدتی از پیوند استخوان بگذرد.
این گونه استحکام استخوان افزایش پیدا کرده و استخوان التیام میابد. در صورتی که پیوند استخوان جزئی بوده باشد نیازی به فاصله زمانی میان پیوند و عملیات ایمپلنت نیست. همچنین پس از آنکه پیوند استخوان انجام شد، انحنای استخوان فک ترمیم شده و ظاهر صورت شما زیباتر و جوان تر نشان داده خواهد شد.
دلایل نیاز به پیوند استخوان برای ایمپلنت
پس از آنکه در لثه عفونت اتفاق می افتد و یا استخوان فک دچار جراحت می شود، استخوان قسمت آسیب دیده به مرور شروع به کوچک شدن می کند. با کوچک شدن آن دیگر نمی توان عملیات ایمپلنت را اجرا کرد. در صورتی که پیوند استخوان صورت نگیرد، هنگام اجرای ایمپلنت بر روی استخوان فک و وارد شدن فشار به آن، استخوان توانایی نگه داشتن ایمپلنت را نداشته و عملیات کاشت با موفقیت صورت نمی گیرد.
لازم است گفته شود بعد از کاشت ایمپلنت دندان، حتی اگر ایمپلنت کوچک ترین حرکتی کند به این معناست که به خوبی در جای خود قرار نگرفته و پایه محکمی ندارد. در این صورت بهتر است که عملیات کاشت ایمپلنت، به بعد از جراحی پیوند استخوان موکول شود. خوب است بدانید در پیوند استخوان جهت ایمپلنت، پزشک استخوان دیگری که از دیگر قسمت های بدن است را برداشته و به استخوان فک در قسمت مورد نظر پیوند خواهد داد.
آمادگی های قبل از پیوند استخوان جهت ایمپلنت
قبل از آنکه برای پیوند استخوان، به دندانپزشک مراجعه کنید لازم است از آمادگی های قبلی به خوبی اطلاع داشته باشید تا نتیجه دلخواه برای شما رقم بخورد. اطلاعات لازم برای داشتن آمادگی قبلی توسط پزشکتان با شما به اشتراک گذاشته خواهد شد. اما به طور کلی آمادگی های لازم قبل از پیوند استخوان به عبارت زیر است:
- حدود ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از پیوند استخوان لازم است از خوردن و آشامیدن بپرهیزید. البته با توجه به بی حسی که پزشک استفاده می کند، زمان ذکر شده متغیر است.
- بهتر است پس از جراحی پیوند استخوان، از رانندگی پرهیز کنید؛ چرا که ممکن است هنوز تأثیر آرام بخش ها کامل از بین نرفته باشد.
- حتماً چند وقت قبل از پیوند استخوان، با پزشک درباره داروهایی که استفاده می کنید صحبت نمایید. این کار به دلیل آن است که اگر دارویی مورد استفاده واقع می شود که موجب رقیق شدن خون خواهد شد با داروی دیگری جایگزین شود.
انواع پیوند استخوان برای ایمپلنت
پیوند استخوان جهت کاشت ایمپلنت دارای انواعی است. هر یک از انواع این پیوندها در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرند و با توجه به تشخیص پزشک ممکن است هر یک از آن ها مورد استفاده واقع شوند. پیوند استخوان می تواند به صورت پیوند ستیغ فک، پیوند قطعه استخوان، پیوند لیفت سینوس و پیوند حفره دندان باشد.
پیوند ستیغ فک
اگر فک جای کافی برای نگه داشتن ایمپلنت نداشته باشد مواد استخوانی برای افزایش پهنای ستیغ فک مورد استفاده قرار می گیرند. اگر به دنبال پزشکی ماهر و مجرب در زمینه پیوند استخوان جهت کاشت ایمپلنت هستید ما به شما دکتر حامد بصیرزاده بهترین دکتر ایمپلنت دندان را معرفی می کنیم. داشتن مهارت بالا و سابقه عالی ایشان خیال شما را از بابت جراحی پیوند راحت خواهد کرد.
پیوند قطعه استخوان
در صورتی که قسمتی از فک با حادثه و یا ضربه صدمه ببیند، پیوند قطعه استخوان کمک می کند نقص فک در این قسمت جبران شود. در پیوند قطعه استخوان از پیچ تیتانیومی استفاده می شود تا بتوان استخوان را در جایی که قرار دارد ثابت نگه داشت. پس از استفاده از این روش و جوش خوردن استخوان، ایمپلنت می تواند در این قسمت کاشته شود.
پیوند لیفت سینوس
از آنجایی که اغلب فک بالا نمی تواند به تنهایی و بدون پیوند استخوان جهت کاشت، از ایمپلنت پشتیبانی کند نیاز به استخوان اضافه خواهد بود. در این روش به احتمال زیاد ۴ تا ۹ ماه زمان نیاز است تا استخوان ترمیم شده و التیام پیدا کند. زیاد بودن مدت زمان التیام استخوان به دلیل حساسیت بسیار زیاد آناتومی حفره سینوس است.
پیوند حفره دندان
پیوند حافظه دندان بیش از سایر انواع پیوند مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع پیوند استخوان الوئولار مورد مراقبت قرار گرفته و پس از کشیده شدن دندان نیز سالم باقی خواهد ماند. مواد پیوندی که موجب سخت شدن استخوان می شوند در حفره دندان قرار گرفته و کمک می کنند استخوان فک در این قسمت پس از حدود ۴ تا ۶ ماه کاملاً مقاوم و مستحکم شود. اغلب پیوند استخوان در این نوع پیوند موفق است.
عوارض پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
کم پیش می آید پیوند استخوان عوارض جدی برای فرد ایجاد کند؛ چرا که همواره این جراحی بسیار ایمن شناخته می شود. با این وجود ممکن است در بدن برخی از افراد عوارض کمی دیده شود. عوارضی که ممکن است برای برخی از افراد اتفاق بیفتد به عبارت زیر است.
- خونریزی لثه
- شکست خوردن جراحی پیوند استخوان
- عوارض ایجاد شده در واکنش با بی حسی
- عفونت در قسمتی که استخوان برداشته شده
- وارد شدن صدمه به عصب ها
- لخته شدن خون در محل پیوند
جمع بندی
در مطالب مذکور تلاش کردیم شما را با دلایل نیاز به پیوند استخوان برای ایمپلنت، آمادگی های قبل از پیوند، انواع پیوند استخوان و عوارض پیوند استخوان برای ایمپلنت آشنا کنیم. همانطور که گفته شد در مواقعی که استخوان به دلیل عفونت، پوسیدگی و… استقامت و استحکام لازم برای پشتیبانی از ایمپلنت را نداشته باشد، از جراحی پیوند استخوان توسط بهترین دندانپزشک زیبایی استفاده می شود. امیدواریم مطالب مذکور برایتان مفید بوده باشد.